jm banner2

Jorun Marie Kvernberg

Helgelandturné med Gabriel Fliflet!

Posted on Monday, 9 March 2015

News :: Helgelandturne-med-gabriel-fliflet :: Skjermbilde 2015 03 09 kl 22 05 05

Folkemusikk Nord/Troms Fylkeskommune har lagt turné for meg og Gabriel Fliflet i Helgeland. Me kjem til Trofors, Mosjøen, Mo i Rana, Brønnøysund og til Herøy. Hurra! Sjekk konsertkalenderen.


Pressetekst
To som slår seg løs slår seg sammen.

Gabriel Fliflet er en fargerik musiker og musikkmaker med trekkspill som hoved-instrument og med lang fartstid innen en rekke ulike former for folkemusikk. Han ble kåret til Årets folkemusiker i 2011.

Jorun Marie Kvernberg spiller fele, hardingfele og harpeleik og er en av landets beste folkemusikere. Hun har vunnet Spelmannsprisen to ganger og er den eneste som har vunnet den ærerike "Edvard-prisen" for komponering i sjangeren folkemusikk.

Gabriel og Jorun Marie renner over av spilleglede - både når musikken topper seg i høyspente kraftutladninger og når den flyter stille og poetisk. De følger hverandre tett, både med underfundige smil og brede glis! Når tiden er moden, bryter de ut i sang.

Du får høre deilige folketoner som har tålt tidens gang, men aller mest ny musikk laget av musikerne selv. Jorun Marie Kvernbergs musikk er preget av hennes oppvekst sentralt i spelmannsmiljøet i Romsdal. Her er luftige viser med plass til vemod og uventede svinger. Her er feleslåtter med mye harpiks og mange glade knips.

Gabriel Fliflets musikk er melodiøs, men med et eget tonalt særpreg; du kan spore toner og rytmer fra både Hellas og Hardanger, finske skoger og nordsjøkyster.

Det er Folkemusikk Nord som har duoen på turné på Helgeland i mars. Turneen starter onsdag 11. mars på Grane Bygdetun, og fortsetter de neste dagene Heime hos Ane i Mosjøen, Bakeribyggfestivalen på Mo, Brønnøy Jazzforum i Brønnøysund, og avsluttes søndag 15. mars på Herøy.


---


Jorun Marie Kvernberg er sentral i flere av Norges fremste folkemusikkgrupper: I den prisbehengte felekvintetten Majorstuen, Tindra og Unni Boksasp Ensemble. De siste årene har hun også dyrket solospillet, og fått stor respekt for sin lysende, kraftfulle tone, sin virtuositet og for djerv musikalsk nyskaping.

Mange kjenner Gabriel Fliflet fra hans samarbeid med trommeslager Ole Hamre i duoen Fliflet/Hamre, eller fra hans prosjekter basert på egne bestillingsverk. Blant disse er Åresong, som han lagde sammen med Jon Fosse til Festspillene i Bergen 2010. Valseria fra 2013 er en hyllest til valsen og tretakten, og det var her Jorun Marie og Gabriel begynte samspillet.

0 Comments

Sign in to post a comment

You must be logged in to post a comment.

Sign in or create an account

Basket

The basket is empty

Media Player

Fenstadvisa - Jeg syndefulde vil nedfaldeFenstadvisa - Jeg syndefulde vil nedfaldeJorun Marie Kvernberg
0:00

Member Login

Don't have an account?
Sign in with a network ID or create a new one:

Gigs

No events to display
Get a free website at www.get-ctrl.com © Jorun Marie Kvernberg Terms & Conditions powered by get-ctrl

Sending Data

Taking too long?

Close
Loading...